Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

Λαμπρός εορτασμός της ανακομιδής των λειψάνων του Αγ. Νεκταρίου (ΦΩΤΟ)

Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε η νήσος Αίγινα την μνήμη της ανακομιδής των σεπτών λειψάνων του πολιούχου και προστάτου Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, (2 καί 3 Σεπτεμβρίου ε.έ).
Σύμφωνα με το πρόγραμμα την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ενωρίς ο μικρός εσπερινός εις το Καθολικόν της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος (Αγίου Νεκταρίου) και εν συνεχεία ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός εις τον νέον παμμεγέθη Ι. Ναό του...
Αγίου Νεκταρίου με την συμμετοχή των προσκληθέντων από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας, Σεβ. Μητροπολιτών: Ατλάντας κ. Αλεξίου, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.
Εις τον Μ. Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ΄ Φαναριοφερσάλων όστις και εκήρυξε τον Θ. Λόγον.
Ακολούθησε ιερά αγρυπνία μέχρι της 5ης πρωϊνής εις την οποίαν ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος.
Την κυριώνυμον της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ατλάντας κ. Αλεξίου ενώ τον Θ. Λόγον εκήρυξε ο Σεβ. Σερρών καί Νιγρίτης.
Στην συνέχεια σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή πέριξ του παμμεγέθους Ι. Ναού του Αγίου και τελέσθηκε Αρχιερατικόν Τρισάγιον εις τον τάφον του μακαριστού Σεβ. Γέροντος Μητροπολίτου Κυρού Ιεροθέου του και κτίτορος του Ι. Ναού.
Μετά το πέρας της λιτανεύσεως παρετέθη εόρτιον πρωϊνόν.
Ας σημειωθεί ότι στις ιερές ακολουθίες έψαλλε πολυμελής χορός Ιεροψαλτών υπό την χοραρχίαν του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Καλομοίρη.
Ωσαύτως τον Μ. Εσπερινό, την Ι. Αγρυπνία ως και την Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία μετέδωσαν οι ραδιοφωνικοί Σταθμοί της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Πειραϊκής Εκκλησίας. 
Το απόγευμα της εορτής εψάλη ο Εσπερινός της αποδόσεως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου