Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Η Καλαμπάκα τιμά τον Άγιο Βησσαρίωνα

Ξεκίνησαν στην Καλαμπάκα, με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη οι τριήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου της Αγίου Βησσαρίωνος.
Το απόγευμα του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, μοναχοί, κληρικοί και πλήθος πιστών υποδέχθηκαν την...
Τίμια Κάρα του Αγίου στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού και στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό του Τιμίου Σταυρού.

Οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου συνεχίζονται σήμερα στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος χοροστατούντος του κ. Σεραφείμ, ενώ το απόγευμα της ιδίας μέρας, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Σταγών και Μετεώρων θα χοροστατήσει κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Βησσαρίωνος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο οποίος κήρυξε και τον πανηγυρικό της ημέρας.
Την Δευτέρα 15  Σεπτεμβρίου 2014, ανήμερα της Εορτής του Αγίου Βησσαρίωνος, ο κ. Σεραφείμ θα προστεί του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Συλλείτουργου στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ι. Μητροπολιτικό Ναό.
Στον Όρθρο θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο οποίος θα κηρύξει και τον πανηγυρικό της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου