Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

Γιόρτασαν τον προφήτη Μωϋσή στην Τραγάνα Λοκρίδος (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου η μνήμη του Προφήτου Μωυσεώς, του Θεόπτη στον μοναδικό Ιερό Ναό στην Ελλάδα αφιερωμένο στον Προφήτη, στο Ευρωσιναϊτικό Κέντρο, του Ιδρύματος Όρους Σινά (ΙΟΣ) της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά, στην Τραγάνα Λοκρίδος.
Η πανηγυρική θεία Λειτουργία τελέσθηκε συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανού και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου.
Συμμετείχαν δε πολλοί κληρικοί εξ Αθηνών, άλλων μερών και της Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ενώ έψαλε Βυζαντινή χορωδία υπό την...
διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης κ. Νικολάου Σαμαρτζή.
Περί το τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Δαμιανός αφού αναφέρθηκε στα σημεία που χαρακτηρίζουν τον μεγάλο Προφήτη Μωυσή, ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο για την παρουσία του και για την αγάπη με την οποία περιβάλλει την προσπάθεια αποπερατώσεως του Σιναϊτικού Ιδρύματος.
Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος αναφέρθηκε στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Διαμιανό, στην σημα­ντι­κή συμ­βολή του στην προβολή και διάσωση των κει­μη­λίων της Ιεράς Μονής Σινά και στην όλη αγία και ταπεινή βιοτή του, τονίζοντας ότι κάθε φορά που επισκέπτεται την ιδιαιτέρα του πατρίδα, την Φθιώτιδα, μεταφέρει μαζί του το πνεύμα, τον πνευματικό αέρα και την πνευματική λάμψη του Όρους Σινά.
Τέλος για μία ακόμη φορά εξέφρασε την συμπαράστασή του εις το πολυσήμαντο έργο του και ευχήθηκε να ολοκληρωθούν σύντομα τα έργα αποπερατώσεως του Ευρωσιναϊτικού Κέντρου και να υλοποιηθεί το μεγάλο όραμα του Αρχιεπισκόπου Δαμιανού.
Ακολούθως τελέσθηκε αρτοκλασία και πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Προφήτου Μωυσέως και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Αικατερίνης πέριξ του Ιερού Ναού.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι με την παράθεση δεξίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου