Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται τις γενοκτονίες Ποντίων, Μικρασιατών και Αρμενίων!

Όπως μεταδίδει η Δημόσια Τηλεόραση....

Αίσθηση έχει προκαλέσει η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να επικροτήσει τις αλλαγές που προωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Παπαθανασίου στη Βουλή, σύμφωνα με τις οποίες θα τιμωρούνται αυστηρά, πέρα από τους αρνητές του Ολοκαυτώματος  και όποιος επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται τις Γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η Ελληνική Βουλή, δηλαδή τις Γενοκτονίες των Ποντίων, των Αρμενίων, των Μικρασιατών κλπ. Το ρεπορτάζ για την...
άρνηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταδόθηκε από τη δημόσια Τηλεόραση.

Η σχετική τροπολογία κατατίθεται με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ύστερα από αίτημα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ιεραρχών. Μάλιστα, το είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο κ, Ιερώνυμο. 

Επίσης, δεν κατατέθηκε η τροπολογία την οποία ζητούσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το λεγόμενο σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε στη Βουλή ότι αυτό το θέμα είναι περίπλοκο και δεν μπορεί να διευθετηθεί με μιά τροπολογία, ωστόσο-όπως φαίνεται-παραπέμπεται στις καλένδες και πρόκειται να κατατεθεί στο Κοινοβούλιο. Επ΄αυτού φαίνεται ότι υπάρχει η προσωπική διαβεβαίωση του Αντώνη Σαμαρά στον Αρχιεπίσκοπο ότι "όσο είναι αυτός πρωθυπουργός, τέτοιο νομοθέτημα δεν πρόκειται να κατατεθεί..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου