Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Στις 9 Νοεμβρίου η πρώτη Λειτουργία στη Σηλυβρία (ΦΩΤΟ)

Συμφώνησαν ο Τούρκος δήμαρχος και ο Μητροπολίτης...

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού θα γίνει για πρώτη φορά Θεία Λειτουργία στον τόπο της καταγωγής Του, στη Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης, 55 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης. Το αίτημα απηύθυνε στον δήμαρχο της πόλεως ο νέος μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος και έγινε...
αμέσως δεκτό. Ο μητροπολίτης Σηλυβρίας επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον δήμαρχο και κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα της Ιστορίας, της Παράδοσης και του Πολιτισμού, καθότι ο δήμαρχος είναι ιστοριοδίφης και συγγραφέας.
Η Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μαξίμου στην Κιστέρνα -Μουσείο, η οποία βρίσκεται κάτω από τα ερείπια του ιστορικού βυζαντινού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, γνωστού ως του Αλεξίου του Απόκαυκου.
Είναι γνωστό πως το πατρικό σπίτι του Αγίου στη Σηλυβρία έχει κατεδαφιστεί πριν από μερικές δεκαετίες και παραμένει οικόπεδο, το οποίο ανήκει στον Δήμο. 
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων μεταξύ Δημάρχου και Μητροπολίτου και συμφώνησαν πως η επόμενη συνάντηση θα είναι στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου (9 Νοεμβρίου).
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου